Чим корисне ефірне масло гіркого апельсина

Ефірне масло можна отримувати з гіркого і солодкого апельсина за допомогою холодного віджиму. Для цього використовується свіжа шкірка. Масло виходить жовтим або коричневим і володіє квітковим ароматом.
Чим корисне ефірне масло гіркого апельсина
Використовується масло гіркого апельсина для омолодження, для догляду за пошкодженою, сухої шкірою. З його допомогою можна усувати дерматити. Масло гіркого апельсина здатне повернути шкірі пружність і еластичність, воно відновлює тонус, скорочує пори і усуває вугровий висип.

У догляді за волоссям дане ефірне масло використовується для боротьби з лупою і випаданням волосся. Після його застосування волосся стають еластичними, сильними і максимально блискучими.

За допомогою апельсинових ванн і косметичних засобів з апельсиновим маслом можна дезодорувати шкіру і позбавитися від підвищеної пітливості.

Як і всі цитрусові ефірні масла, гіркий апельсин ефективно бореться з целюлітом.

Ефірна олія гіркого апельсина здатне надавати не тільки косметичний вплив. Воно дуже корисно для здоров'я. Його можна застосовувати, щоб усунути анемію, зміцнити імунітет, заповнити запаси вітамінів і нормалізувати обмін речовин. При будь-яких запальних процесах (хронічних або уповільнених) апельсинове масло застосовують для супровідної терапії, щоб зменшити негативний вплив антибіотиків.

Не можна забувати і про протимікробну, антисептичну та протизапальну дії масла. Завдяки маслу гіркого апельсина сполучна тканина стає більш міцною та еластичною. Примочки, розтирання і різноманітні компреси допоможуть при болях у суглобах, при ударах і розтягненнях.

Аромат ефірного масла, отриманого з гіркого апельсина, робить найсильніший емоційний вплив, борючись з депресією і відчуттям безвиході.