Де в Біблії читати про апокаліпсис

Останнім часом в багатьох фільмах, телепередачах, книгах можна почути про таке явище, як Апокаліпсис. Людям по-різному видається, що це таке: чи то це ядерна війна, чи то пришестя інопланетян, чи то ще щось. У стародавній книзі Біблії міститься інформація з цього питання.
Де в Біблії читати про апокаліпсис

Що означає слово «апокаліпсис»?


Остання біблійна книга називається «Одкровення». А «одкровення» - це переклад грецького слова «апокаліпсис». Тому розумно, що книга «Одкровення» також називається Апокаліпсисом.

Багато хто думає, що апокаліпсис - це ядерна війна, яка повністю знищить життя на землі. Також в деяких словниках це слово визначається як «кінець світу». Однак, грецьке слово «апокаліпсис» в основному передається як «відкриття» або «розкриття». Саме з цієї причини остання книга Біблії була названа «Одкровення». У ній не просто розповідається про неминуче для людства кінці світу. У цій книзі описуються і розкриваються божественні істини про прекрасну надії на майбутнє.



Так, дійсно в Священному писанні апокаліпсис описується як війна. Але це війна Всемогутнього Бога. І це не буде ядерною катастрофою або чимось схожою на неї. Така катастрофа увазі повне знищення життя, як такої. Але біблійна книга «Одкровення» повідомляє віруючим про те, що за війна це буде: війна Бога зі злом і його наслідками. Чи не буде знищено абсолютно все людство. Знищенню піддадуться тільки ті люди, які навмисно грішать проти Бога і противляться його влади, які творять зло і бешкетують на землі.

Як у Біблії знайти книгу «Одкровення»


Детально про те, як буде проходити апокаліпсис, що передуватиме цьому, що потрібно буде робити людству, можна прочитати в останній книзі Біблії. Відшукати там книгу «Одкровення» не складно. Вона є завершенням Біблії і отже знаходиться в кінці. Досить просто відкрити останні сторінки Священного писання.
В деяких перекладах Біблії перекладачі розмістили «Одкровення» не останнім. Щоб не виникли труднощі при пошуку, варто заглянути в зміст і знайти сторінку, з якої починається ця частина.

«Одкровення» містить 22 глави. Цю книгу написав улюблений апостол Ісуса Христа - Іоанн. Її написання було закінчено в 98 році н.е.
Читати і зрозуміти книгу «Одкровення» з першого разу досить складно, адже написана вона в символах. Можна при читанні цієї книги заглядати в інші джерела, які допомогли б вловити її сенс.

Короткий опис книги «Одкровення»


У цій книзі описується щасливий апогей всієї біблійної історії. Якщо читати першу книгу Біблії в ній розповідається, як перші люди втратили можливість жити в прекрасних умовах на землі. А в останній біблійній книзі йдеться про те, що у людей знову з'явиться така можливість. Бог дуже хоче, щоб ми були щасливі. Тому на самому початку цієї книги є такі слова: «Щасливий, хто читає ... слова цього пророцтва».

Увага, тільки СЬОГОДНІ!