Як бути впевненим у своїй вірі

Чи вірити в Бога чи бути атеїстом - особиста справа кожної людини. До щирою вірі приходять своїм розумом, на підставі власного життєвого досвіду. Вона не повинна бути сліпою, безрозсудною, а вже тим більше фанатичної. Істинно віруюча людина чужий фанатизму, але разом з тим він твердий у переконаннях, суворо дотримується релігійні канони. У житті на кожному кроці його чекають сумніву, випробування, навіть розчарування. Як же йому бути увірінним у своїй вірі? Наприклад, як православному християнинові бути твердим у своїх релігійних переконаннях.
Як бути впевненим у своїй вірі
Інструкція
1


Безумовно, вам необхідно частіше читати Біблію. Ця свята для християнина книга повинна стати для вас «дороговказною зіркою». Її слід читати неквапливо, уважно, просячи Бога дарувати сили і терпіння, щоб осягнути її сенс. Заповіді Христові повинні стати не тільки суттю, але й сенсом життя істинно віруючу людину, а їх виконання - усвідомленим і вільним справою, що приносить щиру радість і душевний спокій.
2
Необхідно щодня молитися. Адже молитва - це уявне спілкування з Богом. Звертаючись до нього, людина як би відмовляється від недоліків і суєти світу. Під час щирої молитви християнин ніби стає перед обличчям Бога і може спілкуватися з ним, просячи затвердити його в вірі і бути гідним Царства Божого.
3
У християнській релігії (на відміну від ісламу, наприклад) немає чітких вказівок, скільки разів на день потрібно молитися. Тут кожен вирішує за себе, виходячи і з мірою своєї релігійності і з стану здоров'я. Безумовно, навіть у такому святому ділі шкідливі крайності, які межують з тим самим фанатизмом. Пам'ятайте єхидну, але справедливу приказку: «Застав дурня Богу молитися - він лоба розіб'є!»
4
Регулярно відвідуйте церкву. Нерідко доводиться чути такі міркування: «Справжня віра живе в серці людини, а церква - всього лише будівлю!» Тим не менш, в храм Божий ходити необхідно. Тому є мінімум три причини. По-перше, церква - освячене місце, спеціально призначене для спілкування з Богом. Саме в ній найкраще поклонятися Йому. По-друге, у церкві християнин зустрічається з братами і сестрами по вірі. По-третє, завжди корисно послухати проповіді Слова Божого, це зайвий раз зміцнить віру.
5
Будьте провідником віри. Це означає, що християнин і на роботі, і в побуті повинен подавати приклад дотримання заповідей, ставитися до ближнього свого з любов'ю і терпінням. Якщо ж вам вдасться, зрозуміло, без жодного примусу, погроз, - «привести до Христа» кого-небудь з атеїстів, або людей, які сповідують іншу релігію, то це буде ще одним доказом твердості вашої віри.

Увага, тільки СЬОГОДНІ!